11 spellenbeurzen die je moet bezoeken (als je zelf een spel maakt)

Spellenbeurzen

Eén van de beste manieren om je spel in de markt te zetten is deel te nemen aan bordspellen evenementen. Naast dat hier natuurlijk je publiek (bordspel liefhebbers) rondlopen, kun je ook veel leren van andere ontwerpers en uitgevers. In 2020 zijn veel evenementen afgelast wegens Corona en er is nog geen uitzicht over wanneer deze evenementen weer van start zullen gaan. De ogen zijn echter gericht op 2021. Sommige spellenbeurzen kregen een online variant, zo ging SPIEL in 2020 van 22-25 oktober in de vorm van een online evenement nog steeds door.

1. SPIEL – Duitsland

SPIEL is een jaarlijks vierdaags evenement in Essen. Het staat bekend als de grootste spellenbeurs ter wereld met meer dan 200.000 bezoekers per jaar. De meeste nieuwe spellen zijn dan ook wel te vinden bij SPIEL en het is zeker een aanrader om te kijken of jij hier ook kunt staan. Wegens Corona is SPIEL 2020 voor het eerst digitaal via https://www.spiel.digital/.

2. Spellenspektakel – Nederland

Spellenspektakel is de grootste spellenbeurs van Nederland en vindt jaarlijks in het najaar plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Jaarlijks komen hier ruim 10.000 bezoekers op af. Voor Nederlandse uitgevers is dit de plek om je spel te laten zien en dus ook zeker een aanrader om naartoe te gaan.

3. SPEL – België

Na 20 succesvolle jaren is SPEL het grootste spellenevenement van Vlaanderen. In 2019 konden ze 3750 bezoekers verwelkomen. Het tweedaagse evenement wordt gehouden in de Waagnatie Expo & Events in Antwerpen.

4. Noorderspel – Nederland

Spellenbeurs Noorderspel

Groningen mag niet achter blijven als het gaat om spellenbeurzen, daarom wordt daar Noorderspel georganiseerd. Deze beurs wordt jaarlijks door een kleine 2.000 mensen bezocht.

5. Ducosim spellenbeurs – Nederland

Ducosim is dé Nederlandse spellenvereniging. Drie keer per jaar organiseren zij de Ducosim spellenbeurs in Theater Flint in Amersfoort. De beurs wordt door gemiddeld 500 spelers bezocht.

6. Zuiderspel 2020 – Nederland

Voor elke definitie is er een grootste, en zo is Zuiderspel de grootste spellenbeurs van Zuid-Nederland. Zuiderspel heeft jaarlijks zo’n 700 bezoekers en wordt georganiseerd in de TAC in Eindhoven. Het evenement duurt 2 dagen.

7. SPIEL DOCH! – Duitsland

SPIEL DOCH! is een jaarlijks evenement in Duisburg wat in het voorjaar plaats vindt. Ruim 14.000 bezoekers komen hier verspreid over 3 dagen op af.

8. Spellenfestival Genk– België

De Belgische editie van Spellenfestival in Genk ontvangt jaarlijks ruim 1.000 bezoekers. Dit eendaags festival wat jaarlijks in het najaar plaats vindt heeft inmiddels 4 succesvolle edities gehad. In 2021 staat hier weer een nieuwe editie voor gepland.

9. Speelwarden – Nederland

In de Noordelijke provincies van Nederland kun je naast Noorderspel ook terecht bij Speelwarden. Dit is dé spellenbeurs van Friesland en wordt gehouden in Leeuwarden. In 2019 kwamen hier 400 bezoekers op af. 2019 was tevens het eerste jaar dat Speelwarden werd gehouden.

10. Zomerspel – België

Inmiddels heeft Zomerspel 6 edities achter haar naam staan. Zomerspel heeft haar festival jaarlijks in de zomer gepland staan. Het festival wordt gehouden in de gemeentehallen in Merelbeke. Het kenmerkt zich als een rustige en gezellige spellenbeurs waar vooral het uittesten van spellen centraal staat.

11. MoxCon – Nederland

MoxCon behoort tot de kleinere spellenevenementen. Dit wordt georganiseerd door Mox Spellen, een spellenwinkel in Heerhugowaard. Het evenement werd in 2019 gehouden in de lighallen van museum BroekerVeiling.

Mis je een spellenbeurs die sowieso in dit rijtje thuis hoort, zet hem dan hieronder in de comments!

Deel dit bericht:
Abonneer
Geef me een seintje bij
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Kode Binance

Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

binance код

Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

nl_NLNL