Noemenswaardige Nederlandse en Vlaamse speluitgevers

Bekijk hieronder welke Nederlandse en Vlaamse speluitgevers er zijn. Per uitgever hebben we voor je uitgezocht of ze open staan voor het ontvangen van je nieuwe spelidee en welk type spellen ze dan naar op zoek zijn. Bij welke uitgever past jouw spel?

999 Games
999 games

999 Games staat er altijd voor open om spelideeën te ontvangen. Normaal kun je je spel laten zien tijdens de Ducosim spellenbeurs in Amersfoort. Wegens Corona is dat nu wat lastig maar ook daarbuiten kun je nu je spel aanbieden. De richtlijn is wel dat je een volledig ontwikkeld spel hebt waarvan de artwork ook klaar is, de productiekosten niet boven de 8 euro uit komen en maximaal 90 minuten duurt.

Type spellen:
– Familie spellen voor groot publiek
– Partyspellen

Asmodee
Asmodee uitgever

Asmodee is naast een speluitgever ook één van de grootste distributiepartijen in Nederland. Voor 2018 gingen ze onder de naam Enigma Distribution Benelux B.V.. Asmodee staat open voor eigen designs maar je moet ze wel naar het hoofdkantoor in Frankrijk sturen.

Type spellen:
– Trading card games

Bannan

Bannan is een Belgische uitgever opgericht door twee broers. Ze brengen spellen uit die ze zelf leuk vinden om te spelen. Als nieuwe uitgever richten ze zich in het begin eerst op hun eigen spellen.

Black Box Adventures

Black Box Adventures staat open voor nieuwe spelideeën. Deze independent uitgever is opgericht door twee spelliefhebbers. Ze denken graag out of the box.

Type spellen:
– Unieke thema’s
– Originaliteit

Boosterbox
Boosterbox Uitgevers

Boosterbox staat in Nederland vooral bekend als distributeur, maar ook zij brengen in eigen beheer spellen uit. Er is geen informatie vindbaar of ze ook submissie van individuele spelmakers aannemen.

Broken Mill

Broken Mill is een kleine Nederlandse uitgever die zich vooral richt op de internationale markt via Kickstarter. Ze richten zich vooralsnog alleen op hun eigen spelideeën.

Elveneargames.nl

Elveneargames is een kleine uitgever en geeft momenteel alleen zelf bedachte spellen uit.

Game Brewer

De Game Brewer staat altijd open voor nieuwe spelconcepten. Deze Belgische uitgever is vooral op zoek naar expertspellen. Je kunt ze via hun website bereiken. Een spel moet wel aan de volgende criteria voldoen:

  • Expert Game
  • Innovative game mechanics
  • Fully playable and tested among your friends at least 100 times
  • A fluently readable and complete rulebook (English, Dutch or French)
  • Preferably not illustrated yet
Gamesformotion

Gamesformotion is als uitgever misschien een beetje een vreemde eend in de bijt. Zij publiceren onder anderen chocolade varianten van bekende bordspellen. Ook richten ze zich op educatieve of promotionele spellen en vullen daarmee een andere rol in dan de gemiddelde bordspellen uitgever.

Grumpy Owl Games

Grumpy Owl Games bestaat uit een multidisciplinair team van 4 spelfanaten. Zij richten zich naast bordspellen ook op digitale spellen of een combinatie van de twee. Ze staan daarnaast ook open om jouw eigen spelidee te bespreken.


Goliath

Goliath is een uitgever van spellen en speelgoed. Je kent ze van bekende namen als Domino, Rummikub en Triominos. Met deze stevige portefeuille lijken ze niet op zoek te zijn naar jouw spelideeën, maar je kunt ze natuurlijk altijd een mail sturen.

H.O.T. Games

H.O.T. staat voor Handels-Onderneming Telgenkamp. Zij horen eigenlijk niet in deze lijst thuis omdat ze een groothandel zijn in plaats van een uitgever. Ze hebben echter wel een significante rol in het Nederlandse bordspellen landschap.


Hasbro

Hasbro staat vooral bekend als producent van speelgoed, maar ze publiceren daarnaast ook spellen gericht op kinderen. Het is een grote gevestigde naam uit Amerika, waardoor je er met je eigen spel niet snel tussen zult komen. Ze hebben echter ook een Nederlandse afdeling.


HenMar Games

HenMar Games brengt spellen uit op kleine schaal. De spellen richten zich op speelbaarheid voor alle leeftijden met veelal puzzle achtige spellen.


Identity Games

Bij Identity Games kun je je eigen spellen Pitchen. Daarnaast staan ze bekend van het maken van bedrijfsspellen waarmee bedrijven een bepaalde identiteit mee uit te stralen (aldus Identity Games). Ze staan voor alles open, als het maar een uniek en eigen karakter heeft.


Jolly Dutch

Jolly Dutch werkt via Kickstarter voor het uitgeven van hun spellen. Ze hebben inmiddels vier namen in hun portefeuille, maar richten zich vooralsnog op hun eigen spelideeën.


Jumbo

Niet te verwarren met de supermarkt is Jumbo al jarenlang een gevestigde naam als Nederlandse uitgever. Ze krijgen wekelijks vele aanvragen voor nieuwe spelideeën binnen. Zorg er dus voor dat je bij hen met een professioneel verhaal binnen treedt. Dit kun je doen via hun website.

Jumping Turtle Games

Jumping Turtle Games is een Belgische uitgever die eigen spellen maakt en bestaande spellen in het Nederlands uit brengt. Je kunt je zelf bedachte spel aan hun voorleggen om te kijken of ze het in productie willen nemen. Zo hebben ze al met veel amateur designers samengewerkt.


Just Games

Just Games staat bekend om de relatie tussen bekende TV programma’s en hun spellen. Zo hebben ze een Expeditie Robinson, Slimste mens en Wie is de Mol spel uitgebracht. Verder staan ze open voor het ontvangen van nieuwe spelideeën. Ze zijn op zoek naar de volgende type spellen:

Type spellen:
– familiespellen
– kinderspellen
– expertspellen
– memospellen
– puzzels

Keep Exploring Games

Bij Keep Exploring Games kun je naast het spel via hun uitgeven, ook een samenwerking aangaan waarbij zij je helpen bij het uitgeven van je eigen spel via Kickstarter. Zij kunnen advies geven, je hele campagne runnen of iets daartussenin. Dit kan zeer interessant zijn voor spelontwerpers die zelf willen uitgeven, maar best wat hulp kunnen gebruiken.

Mare Infinitus Games

Mare Infinitus Games is een kleine Nederlandse speluitgever uit Den Bosch. Sinds de opgericht in 2019 ligt de focus op het ontwerpen van inspirerende spellen met een positieve uitstraling. Ook de herspeelbaarheid van spellen vinden zij belangrijk.

NiNi Games
Logo

Heeey, dit zijn wij :D!

NiNi Games is een nieuwe Nederlandse speluitgever. We zijn druk bezig om onze eerste spellen op de markt te brengen en delen onze ervaringen met anderen. Je mag altijd je spelidee met ons delen en we vinden het leuk om mee te denken, maar willen ons voor het uitgeven eerst richten op onze eigen spellen.

Pumpkin Games

Pumpkin Games is een kleine Nederlandse speluitgever. Hoewel ze nog weinig spellen onder hun naam hebben, staan ze wel open voor nieuwe spelideeën. Pumpkin Games probeert zich te onderscheiden door zich ook te richten op de educatieve kant van spellen.


Quined Games
Quined Games logo

In 2005 is Quined Games opgericht door twee broers. Ze staan open voor nieuwe spelideeën, al geven ze aan dat ze niet elk nieuw spelidee uitvoerig kunnen behandelen als het niet in hun portefeuille past.

Type spellen:
Medium/Heavy Strategy Games

Tactic

Tacic Games Benelux willen de grootste bordspellen uitgever ter wereld worden. Er is weinig informatie te vinden of ze ook spelideeën van anderen aannemen, maar mailen kan altijd!

The Gamefantry
The Gamefantry

The Gamefantry is een nieuwe speluitgever in Nederland. In 2020 hebben ze hun eerste 4 spellen uitgegeven. Ook zij staan open voor nieuwe spelideeën.

Type spellen:
– Familiespellen
– Voorkeur voor spellen van Nederlandse bodem

The Game Master

The Game Master maakt naast normale bord- en kaartspellen ook spellen op maat voor bedrijven, overheden en het onderwijs. Zo zetten ze hun spellen regelmatig in voor educatieve doeleinde.


Vendetta

Vendetta is ontstaan vanuit de spellenspeciaalzaak “De Joker” op de Oude Gracht in Utrecht. Ze helpen graag mee vanuit hun ervaring om jouw spelidee verder uit te werken en manieren te vinden om deze ook te publiceren. Zeker de moeite waard om even contact mee op te nemen!

White Goblin Games

White Goblin Games staan open voor het ontvangen van nieuwe spelideeën. Ze zijn één van de grotere speluitgevers in de Benelux met een heel breed aanbod van spellen. Je kunt ze altijd benaderen door je spelregels op te sturen via de mail.

Type spellen:
– Strategische spellen
– Max 2 uur
– Vaart moet erin blijven zitten

Waterfall Games

Waterfall Games is een kleine speluitgever die in de afgelopen jaren minstens 2 spellen hebben uitgegeven. Zij geven nog niet aan ook ideeën van buitenaf te omarmen.

Mis je Nederlandse spellen uitgevers die in deze lijst zouden moeten staan? Stuur ons een berichtje en we zetten hem erbij!

nl_NLNL